Шаклувал

Пакизат Фатуллаева
Къуй
    шаклувили
Ак1ажаррай зун
        уьмуьрлух,
Магьрум авурай легьзейрикай
Беден
    п1узарриз элкъуьрдай,
Туп1ар - ц1айлапандин рипериз.
Заз
   адет хьанва
Чи рекьерин чаравал,
Чи суалар айгьамдин,
Чи жавабар къаб алай,
Зун акурди,
Ваз акурди...
Югъ гъизвайди заз
         тек са умуд я:
Вун азад я гьижрандикай
Зи рик1ин!
Туширт1а,
    зи нефесдихъ
Амукьдайни
Метлеб?!