Ото захист! гумореска

Валерий Сентюрин
Маємо  одну  родичку,
Близька  нам  рідня,
Жіночка.  так  ще  з  себе,
Ще  та  ягідка
В  гості  якось  завітала,
В  садочку  сиділи
Про  минуле  гомоніли,
Як  колись  ми  жили

І  вона  з  таким  захопленням 
Нам  розповіда,
Як  зять,  молодий  хлопчина
Її  поважа
Ось  сидимо,  північ  уже,
Пісні  ми  співаєм,
Навіть  не  пьємо  горілки,
Випили,  немає

А  тут  дід-сусід  з  бабою,
Їм  потрібна  тиша,
Ну  сиділи  б  собі  тихо,,
Не  шукали  лиха,
Ні,  той  дід  і  його  баба
Такий  ґвалт  підняли,
З  вилами,  кажу  я    чесно,
На  мене  стрибали

Та  бог  зборонив,  спас  боже,
Добре  мати  зятя,
Він  в  обіду  не  дасть  тещу,
Зборонить  як  матір
Ні,  не  бив  він  діда  з  бабой
Тільки  лиш  сказав.
Після  слів  тих старий лікар 
Ледь  їх  відкачав