Вона зiбралась вiдпочити на Трускавецькому курортi

Миклош Форма
Вона зібралась відпочити на Трускавецькому курорті.
Казала: «В піонерський табір так не збиралася ретельно»...
Складала речі, усміхалась. І навіть прихопила шорти,
хтозна, можливо буде сонце, а голі ноги – не смертельно,

хай трішки загорить молочна і – майже ще дівоча – шкіра,
і врешті-решт, від мами з татом, дістались досить гарні ноги,
чого соромитись, буває, з такими йдуть – кошмар вампіра,
а тут – і гарні, і негрубі, є чим радіти, слава богу...

І вже у потязі згадала, що, попри збори, наче в табір,
забула номер телефону того знайомого, що мав би
зустрітись з нею на курорті, сміялася на себе: «Мавпа»,
а шорти все ж таки вдягала – чом ні, коли пасує бабі?..