***

Вера Вапняр
Батьківська хата.
Батьківська хата-гніздечко родинне,
Яка ж смачна вода джерельна,
З криниці,що в дворі!
Квітує до болю пахуча калина,
Схиливши над хвірткою віти свої.
В порозі рідної хати сивенька матуся,
Світиться радості вогник в вологих очах,
Мамо,я ще не раз до Вас повернуся,
Ви тільки здорові живіть і радуйте нас!
Як же швидко летять наші роки,
Як швидко відлік часу в небуття біжить
Наче гірських річок потоки...
А серце все більше щемить і щемить...
Довго-довго живіть рідна,мамо,на світі
Хай вогник в вікні ще довго нас зігріває.
Ви-найдорожче,що є у нас в цілому світі!
Хай Ваша ласка і ніжність ніколи нас не залишає!