Л. Юферова, Друзьям, Пер. с укр

Виталий Карпов
Забота их оскомину набила:
Друзей моих собрался – целый штаб.
Когда и где была, и что забыла,
Смущает их мой жизненный масштаб.

Шу-шу, тут делай так, – а там поправка,
Тебе же будет лучше, посмотри.
Шу-шу, вот тут дорога – там канавка,
Не уходи, не езди, не люби.

От комплексных советов аллергена
Из года в год всё хуже, тяжелей.
Но от коктейля «зависть плюс измена»
Я становлюсь со временем мудрей.

Обиды нынче в землю запашу я,
На сто процентов квиты, так и быть.
О, милые друзья, как вас люблю я,
Одно прошу лишь: не мешайте жить.

                03.09.2018
_____________________________
Друзям, Людмила Юферова

Я друзів маю, справді, цілий штаб,
Вони такі турботливі – до щему.
Їх муляє моїх подій масштаб,
Що, де, коли і як в житті моєму.

«Шу-шу, шу-шу, зроби отут отак,
Ми знаємо, що так для тебе краще.
Оце – дорога, а ото – рівчак,
Не йди, не їдь і не люби нізащо».

Мені від їхніх комплексних порад
Із року в рік все тяжче, гірше й гірше.
Спасибі, що від заздрощів і зрад
Я стала у рази тепер мудріша.
 
Образи закопаю у ріллю,
І будемо на сто відсотків квити.
О, щирі друзі, я вас так люблю,
Одне прошу: не заважайте жити.

http://www.stihi.ru/2018/08/02/8763