Аенусмае ис мае заердаейы дае хуыз

Татьяна Плити
Мае цардаей ацыдтае аеваст.
Фаедае таергай мае сонт ныхасыл ды.
Нае йае зоныс,ды дае мае удыл баст.
Уый махаен у цаераенбонты аелхынцъ.

Аенусмае ис мае заердаейы дае хуыз.
Мае риуы рагаей даер дае рухс сурает цаеры.
Куы йае зонис,цы уарзтаей уарзын аез!
Дае цуры фестынмае аеппынаедзух баеллын.