Нет возврата

Надежда Рубан
   Вже  немає  вороття.

Як  я  хочу  хоч  раз,
Повернутись  в  той  час,
Де  були  ми  щасливі  малі,
Грались  ми  у  війну,
Серед  трав  й  полину,
І  тоді  були  довгими  дні.

Будували  в  лісі  шатро,
Грав  на  баяні  Петро,
Як  ми  пасли  овечок  у  полі,
Не  сказавши  нікому,
Ми  втікали  із  дому,
Щоб  скупатись  у  річці  Сучаві.

Хоч  би  ще  один  раз,
Років  тих  відчути  екстаз,
Як  ми  вперше  цілувались  за  тином,
То  був  юності  рай,
Нам  співав  водограй,
Я  тобі  вишивала  хустину.

Не  забуду  ніколи,
Як  ішли  ми  до  школи,
І  ті  ранки,  що  мороз  на  отаві,
Той  останній  дзвінок,
Що  кликав  в  життя  на  урок,
Всі  дороги  у  осінь  жовтаві.

Вже  немає   вороття,
У  минуле   життя,
Ми  не  є  повелитилем  долі,
Що  ж  це  сталось  зі  мною?
Роки  збігли  юрбою,
Залишивши  лиш  спогад  і  болі.

Автор:  Н.П.Рубан.