Ръждясалата игла

Величка Николова -Литатру 1
( свободен стих )

Тиха нощ.
Луната ме събуди.
Нямаше желание да спи,
а край нея – звездни пеперуди –
гледаха с примигващи очи.

Пуснах за наслада
Амадеус.
Пустата ръждясала игла –
в стърженето стигна апогея
и попречи да се насладя.

Плочата – издрана –
се разкашля.
Аз изключих грамофона
стар
и събудих портиера
Шляпов –
в „самотата” да ми е
другар!

Баррр...   ;)

Автор - В. Н. Литатру
България, София,
понеделник, 27 август 2018 г.