Вiн наче iншу знае мову

Миклош Форма
Він наче іншу знає мову.
Слова такі самі, та інші.
І про любов із нелюбов'ю
складає він холодні вірші.

Не знаю, звідки фарби зимні
з'явилися в його палітрі.
В інтимному він – неінтимний.
У світлому він – безспросвітний.

Не стану ним ні на хвилинку.
У мене є на те причина:
на жодну не погляну жінку
його безстрасними очима...