Кьунва хьи къе алемди яс...

Пакизат Фатуллаева
***
Кьунва хьи къе алемди яс,
Ч1улав хъен хьиз, мич1и я варз,
Гъетер, пич1и к1ерецар хьиз,
Квахьна, къайи вац1ал чк1из.

Зи багъ гъамлу сачахдава
Сефил чинар къужахдаваз,
Гар, яргъара чук1уриз кьеж,
Гваз къекъвезва цуькведин пеш.

Хъфена вун, зи рик1ин бег,
Алем лал я, зунни биши,
Ацукьнавай, дуьньяда тек,
Шиир кхьиз эхиримжи.