Аш атканга - таш атма

Рябина Хат
Куп курдем мин шушы доньяларда
Аш атканга-ташлар атуны
Йорэгенне телеп-телеп синен
Бозучыны тормыш канунын...

Жанын-тэнен белэн яратыпта
Хислэренне таптап китсэлэр
Бар курсэткэн яхшылыгына
Мыскыл итеп сине колсэлэр.

Тормышын багышлап,яратканга
Ул сон аны анлый алырмы
Эллэ инде сине санга сукмый
Йорэгенэ яра салырмы?

Анын очен эгэр озак еллар
Син яшэсэн белми кон-тонне
Йозак элеп син кайтыр ишеккэ
Жан эрнетсэ килеп бер конне...

Мин остенмен барлык начарлыктан
Аш атканга юк таш атканым
Озак еллар изгелек кылганны
Юк тиенгэ чыгарып сатканым.

Кемгэ атап яздым бу сузлэрне
Бэлки укыса анга килер ул
Тик ышанмыйм анга килеренэ
Куптэн кыек ул атлаган юл!!!

Мин бэхетле буген тормышымда
Нэрсэ кирэк ботен барсыда
Изгелекне анламаганнарга
Якты донья хаттэ тар сыман!