***

Рахим Карим
Кўпайиб кетганмиш элда бузу;лар,
Нима ;илишини билмас эмиш хал;.
Кўча-кўйда танин сотмиш сузуклар,
Фо;иша, чўрига тўлиб кетмиш Шар;.

Менимча, тарбия энди бефойда,
Курашмо; абасдир ушбу нафасда.
Ажойиботхоналар очиб ;ар жойда,
Емак бериб, са;лаш керак ;афасда!