Хвиля

Александр Ноцкий
...це була просто хвиля.
Скупала...торкнулася...вкрила...
Напоїла прозорим відваром з назбираних сліз,
і, нарешті, позбавила серце безглуздої сили,
що безсилую душу палила ночами, мов хмиз...
...це була просто хвиля.
Велика...безбожна...солона...
Обережно зігріла в жадоби холодні часи,
за яких і коріння росло із розлогої крони,
відвертаючи розум від звичних стандартів краси.
...це була просто хвиля.
Кохання...ненависті...миру...
У примарній безодні вона на поетів чека,
щоб навіки затерти ці рими з людського ефіру,
де звичайні глухі зачекалися Твого дзвінка.