Воситачилар

Рахим Карим
Орамизда яшар мозийдан буён,
«Даллол» деб аталмиш воситачилар.
Молбозорда тўла уларга ;ар ён,-
;имматро; сотсам дер мол сотувчилар...

Маиший ;аётда – воситачилар:
Эр билан хотиннинг ўртасида ;ам.
;очиб ;утулолмас сиёсатчилар,
;ўлларни силтайди си;;анча ма;кам.

Юртда из;иб юрар воситачилар,
Сен билан душманинг орасида го;.
Го;ида ёнингни олади улар,
Душманинг тарафга ўтишиб ного;.

Улар сенга жиндак хизмат ўтайди,
Баъзан ра;ибингга ён босар андак.
Барча даллолларнинг асл ма;сади,
Фойда топмо;ликдир – ;амёну чўнтак!

Орамизда яшар мозийдан буён,
«Даллол» деб аталмиш воситачилар.
Молбозорда тўла уларга ;ар ён,-
Арзонро; олсам дер мол олувчилар...