Дощ прийде i до тих, хто не чекав

Миклош Форма
Дощ прийде і до тих, хто не чекав,
хто не хотів дощу, не сподівався,
хто з думкою про дощ давно розстався...
А дощ – прийшов... І дощ на всіх упав:

на добрих і на злих, на тих, що ждуть
не дощ, а сонце, деякі – і спеку,
на тих, кого лише приніс лелека,
на тих, хто розпочав останню путь.

І не існує сили дощ спинить...
Дощем керує небо... Тільки небо...
Отак й любов: нам треба чи не треба,
а прийде – і не зможеш не любить...