Нехай все буде

Александр Бирзула
Нехай все буде, сміх та гріх,
Негода, мовби та небога
Зелений, в кожурі, горіх
Молитва, з радості, до бога.

Нехай все буде, дощ та грім,
Зірки, хай сяють серед неба.
Колосся зелені полів
Та ті,  похилі, повні стебла.

Налиті зернами по вінця,
Немов би келихи вина.
Нехай все буде, та вклоніться,
Бо є Вітчизна в нас одна.

Нехай все буде... радість, сльози
Та виринають з небуття
Оті веснянні теплі грози
Та ті  думки про те життя.

Нехай все буде. Нам та іншим
Що знов на прощу зібрались.
Та  виміряють землю пішки
Як то діди, як то колись.

Нехай все буде, та надовго
Та все молюсь, щоб назавжди.
Молюсь небога та до бога
Прошу тебе, молись  і ти.

Та свічка гріє ще долоні
Та віск розтанув і пливе
І тільки думка  б'є у скроні
Нехай життя у нас буде.