Алчни политици беден народ

Величка Николова -Литатру 1
 Ти, виждал ли си лодка във морето,
сама и малка, с разпокъсани платна,
обрулвана от режещия вятър,
подхвърляна от не една вълна?

 Таз`  лодка е Родината ни малка,
вълните – партии – една... подир една…
 
Ти виждал ли си старец да трепери
в светъл слънчев ден от черен глад?
А политиците, строящи ни химери –
да пушат скъпи пури и да бълват смрад?

 Тоз`  старец е народът ни измамен,
а политиците – загнила, мръсна гад!

! „гад” звучи обидно, а целта не ми е да обиждам, но има рима!

Автор – Литатру1
България,
София