Поцiлуй jй на прощання руки

Миклош Форма
Світлані і Тетяні

Поцілуй їй на прощання руки.
Доні... Руки... Хай у світ летить...
Хай далеко, де живе розлука,
пригадає цю – прощання – мить.

Просто поцілуй їй руки. Просто.
І ні слова більше не скажи,
бо заплачеш. Хай сльоза не зросить
щирість материнської душі.

Материнські душі – щирі душі –
вічності неписаний роман...
Поцілуй... Їй буде небайдуже –
доні, що летить за океан...