Ви пробували бути молодим?

Миклош Форма
Ви пробували бути молодим?
Таким, коли весь світ – яскраве небо,
у парасолі – жодної потреби,
хоч є калюжі й дощ, та менше з тим?

Не пробували? Спробуйте, і в мить
забути вдасться примхи негараздів,
і дощ шалений змочить вас – на радість,
і серце проти ночі не болить...

І що таке є молодість? Вона –
не має меж, не дивиться в папірчик,
а дивиться у душу нам і вірить,
що вічно молода – душа одна...