Я усмiхаюсь всiм - це вибiр на життя

Миклош Форма
                М.

Я усміхаюсь всім – це вибір на життя:
всміхатися усім. Відомим. Невідомим.
І тим, до кого вже не буде вороття.
І тим, хто кожну мить мене чекає вдома.

Я усміхаюсь тим, хто руку подає.
І усміхаюсь тим, хто руку забирає.
Всміхнутись навіть тим  у мене сили є,
хто подумки мені у спину ніж встромляє.

Я усміхаюсь всім... Дорослим і малим.
І усмішками я про добрий світ піклуюсь...
І щирі душі раді усмішкам моїм.
Я усміхаюсь – всім... Та лиш одну – цілую...