укр. Ганьба

Анатолий Ляпатинский
Від монументів залишились постаменти
які у скверах бур"янами поросли,
і від таких анилюдських експериментів
культуру у минуле віднесли.
Хто відповість мені, з якою це метою
здійснилась боротьба із мертвими вождями?
і мушу вам сказати з правдою святою,
ганьбу ми будемо всі нести разом з вами
Яка шкода для нашої держави
лишитися історії своєї Батьківщини
і ту вже переписують під себе та без  права
у здобутті всесвітньої вершини.
Оце дивлюсь на всіх керівників,
які прийшли таким шляхом до влади,
вони також встановлюють своїх вождів
не маючи у цьому навіть переваги.