Танцюю все весiлля з усiма

Миклош Форма
Танцюю все весілля з усіма.
За вечір все село затанцювала.
Та танців все одно не вистачало.
Бо танці, що без тебе, – задарма.

Була така, як ти завжди хотів:
усміхнена, розкута, щира, тепла.
Дивилася на тебе – руки терпли.
Я – танцювала, ти – не запросив.

Я бачила вас разом. Знаю все.
Ти дарував їй чисті білі квіти.
І не спасуть мене всі танці світу.
І навіть білий танець не спасе...