Дали и кучето е като мен

Величка Николова -Литатру 1
Навън е топло, ала в душата ми студее.
Звездите светят, но пред очите ми тъмнее.

От сутрин – рано – на мен сърцето ми е в рани.
За теб тъгувам и не от вчера или лани…

Бездомно куче, неспирно вие по луната…
Дали и то е… без майка вече на земята?!

Литатру
09.08.18
България, София