Аерцу мае фынмае...

Татьяна Плити
Мае цаестытае куы 'рцъынд каенон аехсаевы,
Мае адджын фынмае хъуызгаейае 'рцу.
Фаецаеудзыстаем мах дидинаегджын фаезмае.
Мае боныцъаехмае мемае уым фаеу.

Дае сау цаестытаей сисдзынаен мае мондаг.
Дае хъаелаес суыдзаен зараегау маенаен.
Мах суадоны дон бануаздзыстаем ронгау.
Раесугъд фынаен куы нае уаид фаеуаен...

Мае цаестыхаутыл абаддзаен фыццаг тын.
Мае фын фаелиддзаен урс мигъау аеваст.
Саеуаехсидимае фесаефдзаен аегъатыр.
Фаелае дын мысдзынаен дае фаелмаен цаестаенгас.


           *****