Кафе

Величка Николова -Литатру 1
Прохладна юлска вечер,
а облаче над мен,
белее като глетчер.
Попаднах в негов плен.
Усмихвам му се дивно,
но мисля все за теб.
Дали ще е градивно
да ти даря букет.
Набрах ти теменужки
от моя двор красив.
Те нека са ти дружки
във този свят фалшив.
Букетчето поставих
на масата пред мен,
кафенце ти направих,
написах ти рефрен.
Букетът се бастиса,
кафето се разля,
а стИхът ми – подписан,
към тебе полетя!

Автор - Литатру

Благодаря на Гугъл за снимката!