Еньо шегаджията Бълг. народна песен с автор - Лита

Величка Николова -Литатру 1
Еньо - шегаджията
(Българска народна песен - автор - В. Николова - Литатру1)

Нежни звездици в небО засветкАха.
Всички кокошки под навес заспаха.

Рано- ранили – без време – петлите,
песни запяха – да вдигнат момите.

Утро подмами моми и невести,
тръгнаха вкупом за билки чудесни.

Всички момички запяха за Еньо…
Билки дариха му, а той – вретено!

Автор - Литатру -1