Ария за България Дунав - с морска вълна

Величка Николова -Литатру 1
Там, на Дунава,
белия,
там до Черно море,
ме възторгва
червения
залез, който дойде.
Улових го
със шепите.
Бе красив
като стих.
Упоих се
от шепота:
„Аз съм
залеза тих…”
Красотата в България –
моята
родна страна,
се възпява от ария:
„Дунав с морска вълна!”

Литатру
понеделник, 06 август 2018 г.

Благодаря на Евгени за споделеното в Гугъл фото.