Чучулига

Величка Николова -Литатру 1
Над житата грее ясно слънце,
класовете нежно шумолят…
Обич в нас покълна като зрънце
и разпръсна летен аромат.

Зрее жито… Обич – ръст издига.
Чака нежна нощ да падне тук –
да запее като чучулига:
- Чудна двойка сте – един за друг!

Литатру
сряда, 01 август 2018 г.

(Благодаря на Светослав за свободно пуснатото в Google фото!)