Райськi яблучка

Татьяна Левицкая
Попід вербами несе ріка
спогадів горнятко.
На порозі хати дівчинка
бавить кошенятко.
В неслухняних кучерях реп’ях,
бісик в оченятах
наглядає, як в амброзіях
возяться курчата.
Від жаливи щемні пухирці,
зідрані коліна.
Крапля сонця - бедрик по руці…
Щастя горобине.
День крихкий у небесах ряснів
посмішкою мами.
Переливами пташиний спів
лився над ланами.
Золотою охрою листва
обрамляла віти.
Пелюсткові батьківські слова
відголоском літа.
Журавель в дорогу спонукав
полохливу осінь.
Смак дитинства - райські яблучка
на губах ще й досі...