Нептун

Дмитрий Погребняк 555
Стояв біля Чорного моря Нептун з тризубом-вилами
борода зелена з водоростями розвивалася за вітром
чайки літали в небі синьому розмахуючи крилами
з под корони волосся стирчали кучеряві вихром...
А корона у Нептуна склеєна з морських черепашок
у шортах джинсових він стояв по коліно у воді
хвилі б'ючись об берег лопались як суміш бульбашок
та пісні про русалку співав в музичному супроводі...
Хороводи запальні по колу з дітьми він танцював
йому в цьому допомогав костюмований дельфін
в перервах він жартома тримався за корабля штурвал
та було чутно на весь пляж гучний передзвін...