Чернiвцi

Анастасия Тенжала
Столиця Буковини -
То славні Чернівці
Мов Відень зі світлини,
Купається в Пруті.

Багате колоритом,
Фольклором всіх віків
Історія налита
Легендами дідів.

"На пагорбах де річка
Й  малесенькі хатки,
Зненацька стало місто
Незвичної краси."

Стара архітектура -
Культур взаємовплив,
Єврей, румун і турок
Свій почерк залишив.

Австрійського ансамблю   
Чимало є у нас
Бо ім'я  Йозеф Главка
Відоме в Чернівцях.

"Тут сутички не в моді -
Розказують діди,-
Ти, ворогу на подив,
Із миром підійди. "

І місто розквітало
Від доторку людей,
Бо націй тут чимало
Шукали привілей.

Будинки прикрашали
Мільйонами гірлянд
І місто  підмітали
Букетами троянд.

А як до альма-матер
Заглянеш в Чернівцях,
Знайдеш таємний кратер:
Бо там підземний шлях.

Це місто таємниче
Чарує день-у-день
Країна його кличе
Столицею пісень.

Тут завжди гарний настрій,
Чудові співаки.
Закличуть до театру
Старі і юнаки.

Федькович, Кобилянська
Франко та Івасюк
Михайль Емінеску
Назарій Яремчук...

Усіх не перелічиш
Хто місто прославляв,
До рідного намиста
Свою перлину вклав.

Загляньте всередину
До міста Чернівці
Маленької перлини,
Країни солов'їв.