Жiнки не забувають про любов

Миклош Форма
Жінки не забувають про любов
ніколи... І ніколи не забудуть,
як серце повнить почуттями груди
і як у скроні кидається кров.

Лиш та, що полюбила, та – жила.
Нехай на мить, але жила насправді.
Любов – це та жіноча світла радість,
що гріє і не спалює дотла.

Я ту, що любить, легко впізнаю,
і ту впізнаю, що колись любила, –
в них велична живе жіноча сила:
з такою поруч чоловік – в раю...