Можливiсть

Александр Бирзула
Боже, просвіти розум і душу,
щоб зрозуміти з яким
Ангелом ходити мушу.
На правому - Ангел Добра, Миру, Любові
а на лівому - зла, ненависті, розчарування.
І так постійно між ними
йде війна за душу.
Господи, тобі зізнатись мушу,
що інколи духовних сил вже не хватає,
 надія, віра пропадає.
Лише ота Любов жива. Овва! 
Господи! Ну і дива!
(Яся. Львів. Поетклуб)

Дакую за можливість
Бажання, воління, та душу
Та за можливість жити
Як сам, о Боже, я мушу.
Війна, війна ...
Знову... Боже!
Ділять не переділять
Душі чужі та гроші.
Ненасить приходить у землю
Боже мене бережи
Я чую гуркіт,німію в кремінь
Та споминаю часи.
Волю, що здобували
Волю, що продають
Ті, що загубили
Думку про Бога та суть.
Скажи мені Боже,
В молитвах та досить відверто.
Чи ще стоять на сторожі
Ангели,... чи їхні крили затерпли?
Чи може подоба людська,
Застигла, як згадка, у небі.
Дорога у правду важка.
Та загубивсь у потребі.
Той ангел, що на плечі
Шепоче... "терпи чоловіче"
Хто знає, що відлічив
Та подивився і вічі.