Дае хуыз аеппынаедзух мае цуры

Татьяна Плити
Дае хуыз аеппынаедзух мае цуры.
Дае хъаелаес зараегау хъуысы.
Дае ном дын стъалытае даер дзурынц.
Раевдаугае маей даеумае каесы.

Дае заердаескъаефаен цаестаенгасаей
Мае удмае цардуалдзаег аерцыд.
Заеххыл цы хорздзинад и 'гасаей
Даеуаен сае иууылдаер даеттын.