Абетка для дорослих

Олександр Мачула
Московські „ве“ дістали всіх уже,
та й власні „ге“ набриднули не менше.
Ті зсередини долю Неньки вершать,
а інші – рот розкрили на чуже…
Невже ж то українцю стать бомжем?!.

Гризуть країну ззовні хижі „ве“,
а серцевину підлі „ге“ шматують.
В запалі слова доброго не чують,
усе частіш кусають за живе.
Чи все-таки лайно само спливе?..

З екранів всі про новий курс кричать,
білборди інше нам життя пророчать.
Отим вони нам голови й морочать,
тим часом шашіль Україну точить
і прагне вічності поставити печать.

Гордіїв вузол треба розрубать,
народ достойний кращої планиди.
Набридли вже і воші, й власні гниди,
що пруться в ріднім краї панувать.
Від них потрібно Неньку рятувать!

01.08.2018