Ненько, моя

Альфред Хобер
НЕНЬКО, МОЯ

Якщо хтось хоче
сильно тебе обiдити,
значить, – йому ще гiрше.
Конфуцiй
Реве та стогне Днiпр широкий …
Пан – хорошенько – завива,
В ночi вгризае вовком спокiй,
Глумливi ляскае слова.
Як той iндик – червонi щоки,
Цибулею – синюшний нiс.
В Европi вже чотири роки
Крутить хвостом, як хитрий лис.
Перед всесильними – низенько
Канючить грошi: бо вiйна.

О, Украiно, моя ненько, –
Безмежна доля, ще й сумна …

30 липня 2018