Ох, козаче-козаченьку!

Григорий Пономарчук
Ох, козаче-козаченьку!
Кинчай гарцюваты.
Зминяв мову на балачку -
Як з тобой спиваты?

припев:
Козаченьку, козаченьку!
Солнышко нызэнько!
Солнышко нызенько,
Ночинька блызэнько…


Ох, козаче-козаченьку!
Кинчай спочиваты.
Як прогавыш дывчиноньку,
Иншу дэ шукаты?

припев

Ох, козаче-козаченьку!
Кинчай воюваты.
Дэ ж ты маты, ридну маты –
Батькывщину втратыв?

припев

Ох, козаче-козаченьку!
Почны працюваты.
Будэ в тыбэ аж дви маты
Заживэш богато!

припев

Ох, козаче-козаченьку!
Кинчай горюваты.
Дуже тисно в ридний хаты,
Геть у стип плясати!

припев