Закачливата Ямба

Величка Николова -Литатру 1
Закачливата Ямба
Автор – Величка Богданова – Литатру-1

В морето плувам само аз.
Над мен прелита малка чайка.
И тя е моят бял компас,
а слънцето е моя майка.

Блестят вълни, шуртят лъчи…
Ветрецът пее песен свежа,
към синьото небе хвърчи,
а то изплете светла мрежа.

Достигнах остров сам- самин.
Той бе необяснимо чуден…
Дори видях един равин
и скочих: - Туй е сън бездумен.

Сега седя с молив в ръка.
Рисувам слънце, чайка, равин.
Рисувам на Амур лъка
и как любов със него правим.

Литатру
30.7.2018 г. 19:46 ч.
Благодаря на Фейсбук