До село, фолклорен жанр, песен

Величка Николова -Литатру 1
ДО СЕЛО
( фолклорен жанр )


Днеска прескочих до село,
гонен от чувства синовни,
жаден за дъхаво сEно,
мамен от мОми миловни.

Щом като тамо пристигнах,
майка ми сложи софрата,
с татко си вино надигнах...
То ми замая главата.

Първи петли щом запяха,
с либе отидох под стряха...
То си опази бедрата,
но ме целуна в устата!

Автор - Величка Николова -Литатру1