Лiтнiй дощ

Серез
Степи жирують: не вщухають зливи.
Лишається дивитися крізь скло,
Як важко стигнуть пурпурові сливи
Й подвір'я бур'янами заросло.
Колише вітер степові припливи:
Квітуючого повню набуло
Воскресле поле, зеленіє тло,
Ретельно вмите, п'яне та щасливе.

Радіє погляд кожному кущу —
Вгодованому, пишному, масному...
Як тут всидиш? — і я виходжу з дому

Під теплі краплі літнього дощу
Та розчиняюсь, як в п'янкому зіллі
В насиченому радістю довкіллі.