Изиграй си хорото

Величка Николова -Литатру 1
„За жената спомени няма.
Щом разлюбиш – ставаш й чужд!”
Автор: Бунин

ИЗИГРАЙ  СИ  ХОРОТО
Автор: В. Николова - Литатру

Щом се влюбиш, обичай до края.
Изиграй си до край ритуала
на любим, на родител, чаровник;
на съпругата вечен любовник.

Любовта съществува отколе.
Лицемерност зла, хвърляй надоле.
Изиграй си хорото семейно.
Опази любовта благовейна.