Патрик Каванo. Свобода

Яков Матис
Отведите меня на Олимп,
где веселые боги, смех непринуждённый,
где не нужен мне, смертному, нимб,
чтобы злостью и желчью не быть пригвождённым.

Patrick Kavanagh. Freedom
 
Take me to the top of the high hill,
 Mount Olympus, laughter-roaring, unsolemn,
 Where no one is angry and satirical
 About a mortal creature on a tall column.