Щасливi кадри iз життя

Анастасия Тенжала
Ця земля щаслива і жива,
Це частинка всесвіту чудова,
Де з дитинства вірять у дива,
Де дитяча мрія веселкова.

Де ми зовсім юні та малі
Світанкові зорі рахували,
Де ховали "скарби" у землі,
Сторінки "Журавлика" гортали.

Де корів на вигін ми вели,
А навколо трави зеленіли,
Де віночки й кошики плели,
І джмелі довкола нас гуділи.

Ось "чуркач" джерельної води,
І ставок в якому ми купались,
Велетенський слід (а то й сліди!)
Із  "щовба" ми часто розглялали.

Щовесни ходили на поля,
І збирали квіти "у подолок",
З реп'яшків ліпили ведмежат,
Розтирали  грунт у сивий порох.

А коли приходили жнива
Працювали з радістю й завзяттям:
Ми співали, грали "у слова"
А над вечір правили багаття.

Лебедіє пам'ять. Ожива
Спогадів веселе розмаїття,
Я гортаю кадри із життя
Наче й не пройшли десятиліття.