Назустрiч - тiнь. Та з-поза спини - тiнь

Миклош Форма
Назустріч – тінь. Та з-поза спини – тінь.
Від птаха тінь, і тіні по обличчю.
І жити поміж тіней – просто звичка,
як дослухатись листя шепотінь.

Шукаєм тінь у спеку, а коли
шукаєм сонця, то йдемо із тіні.
Летить авто – і тіней миготіння
здіймає щем в душі, мов помоливсь.

Лиш тіні знають, хто і як грішив,
хто щирим був, коли звертався: «Боже...»
Та лиш не кличте тіней – не поможе
вернути тих, хто тіні залишив...