Дае рухс фынтаем аертаехдзынаен заедау...

Татьяна Плити
Уаеларвыл маей куы бацахса йае ран,
Стъалытае куы апырхой раедзаегъдау,
Аез фестдзынаен сызгъаеринбазыр маргъ.
Дае рухс фынтаем артаехдзынаен дае заедау.

Ссардзынаен амбудаенаей дае уат.
Мае базыраей аез бакаендзынаен рудзынг.
Аербаддзынаен дае сынтаегыл аенцад.
Мае риуы та мае заердае артау суддзаен.

Мае цаестаенгас нае айсдзынаен даеуаей.
Мае мондаегтае аез сисдзынаен дае хуызаей.
Йае хаедзарма куы фаецаейцауа маей,
Раевдауаг ба аез байсдзынаен дае русаей.

Фыццаг тынтимае фесаефдзынаен 'васт.
Ды фенхъаелдзынае,аез уыдтаен фаелурс фын.
Аертаехдзынаен та райсом афтае раст,
Аермаест изаеры ма бахга дае рудзынг...


Раедзаегьд-россыпь
Аембудаен-чутье