Сон. Веселинка Стойкович

Софья Измайлова
Я видел Вас во сне.
То был прекрасный сон и мы в нём...
Вы сидели на берегу  моря,
а я пришел к Вам,
Вы смотрели на воду
и были увлечены ею
и солнечными бликами,
вечностью света и,мне показалось,
собой -
в этот  чудесный миг утра!
Когда я к Вам приблизился,
Вы оторвались и обернулись.
В ту минуту я пробудился,
Сон же остался.

http://www.stihi.ru/2016/03/11/4892

Веселинка Стојковић (автор)

Сањао сам Вас

Сањао сам Вас.
Леп сан ми се десио:
Седели сте на обали мора,
а ја сам Вам долазио.
Били сте окренути према води,
забављени њоме
и сунчевим изласком,
вечношћу света, чинило ми се,
и собом –
у томе дивноме тренутку јутра.
Када сам Вам се приближио,
тргли сте се, окренули.
Пробудио сам се истога часа.
Сан је остао.

(Не идем никуда, Анушка)