Великден воскресение христово

Величка Николова -Литатру 1
Два ореха в двора надежди шептят.
Светулки ги кичат
и радват окото,
небесни кандилки копнежи редят,
в сърцата човешки
покълва доброто.

Във всеки дом крачи неспирна шетня.
Земята отърсва
от себе си злото
и сякаш вълшебство цари над Света,
в очакване с трепет
да пръкне доброто!


(писано през 1998 г.)

Фото - Величка Богданова Николова - Литатру -1 с поздрав от нея и Драгалевският манастир, бил многократно убежище на Дякон Левски. (Великден, 2018 г., България)