А на нейтральной полосе цветы...

Олег Стоеросов
"Обич е понятие, определящо чувство на привързаност на един индивид към друг. В общия случай тя няма сексуален оттенък за разлика от любовта.

Понятието се използва при формирането на глагола "обичам" и изразява наличието на чувство на симпатия, предпочитание и/или привързаност към друг индивид или към всякакъв друг обект ("обич към спорта" или в лична форма "обичам сладолед"). Понятието е синоним на думата любов"
(Википедия)


Нищему турнУ из кармана мелочь,
Ветром за корму - бурунами сиречь,
Голову-зурнУ стягивает обруч,
Сердцем прикормлю - "изразява Обич"

Было и прошло, как кочевье Павич,
Даже снизошло - ребе из Любавич,
Припятью пятьЮ, под ладошку - Овруч,
Каслину-литью - "на един към Обич"


Страсти во плоти - источают горечь,
Звёздные миры истончает Зорич
Бэлу на плечо - через луку Казбич,
"НЯма" ничего - лишь "любов да обич"