изало

Рахим Карим
Интернетда юракни эзгувчи бир сурат бор,-
Йи;лагим келаверар кўзим тушса ;ар сафар.
;изало; онасини ерга чизиб умидвор,
Кўксига ётиб олган, тиззасин ;учиб ма;кам.

Бу – со;инчнинг сурати, кўриниши армоннинг,
Юрак-ба;рингни тилка-тилка пора этгувчи.
;уморнинг расмидир у, айрили;у ;ижроннинг,
Тўлдириб бўлмас ўрнин: таскин йў; юпатгувчи.

Уни ;ондириш мумкин фа;ат ётиб асфалтга,-
;алб ўтини ўчирмо; мумкинни босиб захга?
;ай;от, на;адар о;ир бо;мо;лик пойафзалга,
Ечиб ;ўйибди уни она пойига аста.

Не-не да;о шоирлар битолмаган достонни,
Не-не фозил машшо;лар бир куйни - куйлолмаган.
Не-не улу; рассомлар чизолмаган армонни,
Чизиб ;ўймиш ;изало; оддийгина мел билан!

Фарёднинг сурати бу, гирённинг сурати бу!
Дунёнинг сурати бу, армоннинг сурати бу!
Юракларни ўртаган ;ижроннинг сурати бу!
Бу оламда о; чеккан инсоннинг сурати бу!