***

Рахим Карим
О;;а ;ора ;ўшсанг бўлади кулранг,
О;;а кўкни ;ўшсанг бўлар ;аворанг.
;орага ;изил ;ўш, бўлар жигарранг,
Яшилга сари; ;ўш, бўл;уси носранг.

О;;а ;изил ;ўшсанг бўлгай пушти ранг,
;орага яшил ;ўш, ;осилдир кўк ранг.
Демак, омухтадан бунёд бу олам,
;ўшилишдан иборат экан дун, ;аранг!